Godinnen Reizen 2018


Evenementgegevens


Na onze Nieuwe Maan Kristalreis – jaarlijks in april, tijdens de “1e nieuwe maan” na het paasweekend – organiseren wij tijdens de zomervakanties in juli of augustus ook altijd een “Godinnen-Reis”, waarin je de innerlijke Godin in jezelf weer mag ontdekken.

Opmerkelijk is dat we zowel in 2016 en 2017 veel moeder/dochter koppels mee op reis hebben gehad, van jonge moeders met dochters in de leeftijd van 10 tot 15 jaar oud, maar ook ervaren we mooie processen tussen wijze moeders van middelbare leeftijd met volwassen dochters, die samen wat oude stukken mochten helen. Echter, je kunt ook gewoon alleen, of met een vriendinnengroep…het is allemaal mogelijk, zolang je er maar voor open staat om ‘de wijze Godin’ in jezelf te ont-moeten!

Centraal staat de wederopstanding van de Godin, de terugkeer van de vrouwelijke energie in de tot op heden overheersende patriarchale samenleving. Het is hoog tijd dat de man weer als ‘stuwende kracht’ naast de ‘leidende godin’ mag gaan staan, waarover meer in dit Artikel!

Deze energie ervaren op de megalieten ruïnes van Daorson?
Tijdens mijn inspiratiereizen naar de oudste en grootste piramides van de wereld in Bosnië en Herzegovina, heb ik een magische krachtplaats mogen ontdekken: De archeologische ruïne van de Hellenistische nederzetting van Daorsi, bestaande uit drie gekoppelde groepen megalithische blokken van een immens formaat, die worden bepaald door de ligging van het land. Niets is toeval, vooral de gelijkenis met de bouwstructuur die sterk lijkt op het Machu Picchu van Peru, waar de enorme megalithische blokken als een puzzel in elkaar steken. De eerste resten dateren uit een periode van 16.000 tot 18.000 jaar voor Christus, tot het einde van de bronstijd, zo’n 900 jaar voor onze jaartelling. De datum van verwoesting en plundering van de stad Daorsi, dat direct het einde betekende van dit machtige bouwwerk, kan worden bepaald op de 2e helft van de eerste eeuw voor onze jaartelling. Het betekende echter ook het einde van het tijdperk waarin de vrouwen de leiding hadden en waar de Romeinen als eerste de mannelijke overheersing bepaalden.

Het Illyrische Rijk: Nog ver voordat religies en wetenschap hun intrede deden leefde de Illyrische Daorsoi op deze plek die vooral bekend stond om de vrouwelijke kracht en energie. Er was nog geen religie, dus geen mannelijke overheersing, en dit gebied stond bekend als het domein van de Illyrische prinses Audata, die sinds 359 jaar voor onze jaartelling (359-336 BC) haar vrouwen trainde in paardrijden, boogschieten en de jacht, totdat zij trouwde met de koning van Macedonië en automatisch koningin van Macedonië werd. Tijdens dit huwelijk kreeg ze een dochter, Cynane (uitgesproken als ‘Keenahnay).
Audata, die door haar vrouwelijke leiding en talenten in die tijd al bekend stond en geëerd werd voor het behouden van ‘vrede’, ging met haar dochter Cynane terug naar het vrouwelijk domein. Cynane was nog geen 20 jaar en Audata trainde haar dochter Cynane in alle mogelijke eigenschappen die de ‘leidende vrouw’ in die tijd profileerde: Ze leerde van haar moeder paardrijden, boogschieten, gevechtstechnieken en vooral… Hoe leiding te geven over de mannelijke strijdkrachten.

Over Audata en Cynane is op het Internet ook veel te vinden en over Cynane is zelfs een boek verschenen: Cynane de onoverwinnelijke, die zelfs beter kon vechten dan welke man ook, waardoor ze respect verdiende en net als haar moeder de vrede kon bewaren door niet te vechten, maar haar vrouwelijke talenten te benutten. Uiteindelijk is de onoverwinnelijke Cynane met een list, ongewapend in een hinderlaag gelokt, waar ze door meerdere mannen uiteindelijk werd vermoord.

De huidige krachtplaats, Daoson in Herzegovina, ligt er al 2.500 jaar verlaten bij. Deze plek herbergt zoveel geheimen van de Illyrische prinsessen en vrouwelijke energieën, dat een bevolking die geregeerd wordt door mannen daar nooit zou kunnen overleven: Het is de basis van de vrouw!

Godinnen Energiereizen:
In de maanden juli en augustus organiseren we jaarlijks een Godinnenreis, waar deze plek centraal staat voor de vrouw van nu. Zij ervaart de energie, ze voelt de heilige graal opbloeien en ze komt weer in haar unieke vrouwelijke kracht. Wil je daarbij zijn? Kijk dan even op Godinnenreizen!

De 1e reis is mogelijk in de periode van 9 tot 21 juli 2018, met de volgende opties:

  1. 8 daagse vliegreis, vanaf € 1.111,00
  2. 10-daagse autoreis, vanaf € 999,00 indien je met iemand wilt mee rijden
  3. …of € 822,- met eigen vervoer
  4. of een 13-daagse combinatie van Dolfijnen & Godinnen-reis, vanaf € 1.255,00
   • bovenstaande prijzen op basis van gedeelde kamer (2 à 3 personen)
   • toeslag single-kamer mogelijk, à 19,50 per overnachting!
   • Reserveren voor deze reis kan tot uiterlijk 4 weken voor vertrekdatum * vliegreizen tot 6 weken voor vertrek!

De 2e reis is de Nieuwe Maan Godinnenreis in de periode van 11 tot 26 augustus, met de volgende opties:

 1. 8 daagse vliegreis, vanaf € 1.111,00
 2. 10-daagse autoreis, vanaf € 999,00 indien je met iemand wilt mee rijden
 3. …of € 822,- met eigen vervoer
 4. of een 15-daagse combinatie Godinnen-reis, incl. strandvakantie in Kroatië, € 1.297,00
  • bovenstaande prijzen op basis van gedeelde kamer (2 à 3 personen)
  • toeslag single-kamer mogelijk, à 19,50 per overnachting!
  • Reserveren voor deze reis kan tot uiterlijk 4 weken voor vertrekdatum * vliegreizen tot 6 weken voor vertrek!

Indien later geboekt kan het zijn dat de goedkope tickets niet meer beschikbaar zijn.
Het prijsverschil wordt dan doorberekend.

Daarnaast zijn de Godinnen-reizen ook perfect te combineren met:

Strandvakantie aan de Makarska Riviera, Dalmatië, Kroatië
Kravice-Watervallen, Herzegovina
Genieten van Zon en Strand in Seget Donji, Split – Kroatië