Happy Holidays in Herzegovina


Evenementgegevens


Happy Holidays in Herzegovina is een initiatief om met gelijkgestemden op een totaal andere manier de december feestdagen door te komen. Heb jij soms ook het gevoel dat de feestdagen van december, Sinterklaas, Kerstmis en oudjaar hun doel voorbij geschoten zijn? Het lijkt er bijna op dat een ‘gezellig’ samenzijn tijdens de feestdagen een afspiegeling is van je slagen als mens.

Op 2e kerstdag 2015 kreeg ik een leuk berichtje van mijn goede vriendin in Mostar: Het was daar op dat moment 25 graden! Ze stuurde een foto van Mostar, volop zon en de rozen rondom het standbeeld van Emina stonden in bloei. Mostar, een heerlijke oude stad in het mediterrane Herzegovina telt tussen de 80.000 en 100.000 inwoners, afhankelijk van de tijd van het jaar. katholieken en moslims respecteren elkaar, de moslims wensen een fijne kerst aan anderen die het ‘wel’ wil vieren. Echter, de gehele stad blijft rust, vrede en geluk uitstralen… gewoon het dagelijkse leven vieren.

Vanaf dat moment wist ik: Dit is de plaats waar ik de donkere decemberdagen mag omzetten in licht. Het scheelt mij en vele anderen een hoop stress: Geen lange rijen bij parfumerieën, supermarkten, slagers en traiteurs, die de hogere eindejaar bonus nog moeten binnen halen. Geen verplichte familiebezoekjes waar, als ik het zo om me heen beluister, niemand op zit te wachten.

Nee, gewoon lekker met een smaakvol wijntje en wat lekkere hapjes op een terrasje in de zon, gelegen aan de smaragdgroene Neretva, met een fraai uitzicht op de wereldberoemde oude brug van Mostar. En… voor de komende feestdagen 2017 ga ik het eens helemaal anders doen!

Omdat ik weet dat ik niet de enige ben, nodig ik je uit om in december 2017 mee te gaan naar Mostar (Herzegovina), samen met gelijkgestemde zielen gewoon kunnen genieten van wat wij elke dag al doen: Samenleven in liefde, harmonie en eenheid!

We zullen hiervoor 2 mogelijkheden bieden:

 1. een 10-daagse autoreis, van 20 t/m 29 december
 2. een 15-daagse reis met de auto of eigen vervoer, vanaf 20 december 2017 t/m 3 januari 2018

Bij geschikte weersomstandigheden zullen we zeker de oude ruïnes van de megalieten stad Daorson gaan bezoeken, om onszelf even onder te dompelen in de tijden van 12.000 jaar voor Christus. Voelen en weten hoe het was, voordat wetenschap, religie, media en commercie deze wereld en de mensheid overspoelde. Verder gaan we genieten van andere mooie krachtplaatsen, natuur, watervallen… maar vooral van ECHT onvoorwaardelijk samen ZIJN!

Tevens lijkt het ons een leuk idee om op kerstavond, 24 december, naar Medjugorje te gaan om daar getuige te zijn van de ‘kerstviering’ tijdens de mis in het Maria bedevaartsoord.

We zullen overnachten in Villa Hana, een sfeervol hotel op slechts 500 meter vanaf de beroemde oude brug (Stari Most). Ben jij er ook bij?

De vraag die nu wellicht bij je opkomt… wat gaat me dat kosten?

Wel, wellicht is dat zomaar minder dan dat de commerciële feestdagen je hier zullen kosten… het zal je zelfs meer opleveren, vooral in waarde: waardevolle inzichten, waardevolle momenten en vooral waardevolle zielen.

Voor meer informatie en vrijblijvende uitwisseling mag je zeker contact met mij opnemen. We hebben nog ruim te tijd om er samen een onvergetelijke reis van te maken.

Totale reissom ’10-daagse autoreis’ per deelnemer, op basis van 2 personen per kamer

 1. Op eigen gelegenheid, met eigen vervoer, inclusief 9 overnachtingen, ook op heen-/terugreis – vanaf € 899,00 *
 2. Geheel verzorgd, meerijden met gedeelde brandstof & tolwegen – € 1.044,00 
 3. *Bij eigen vervoer zijn tolwegen, vignetten en brandstof voor eigen rekening

Totale reissom ’15-daagse autoreis’ per deelnemer, op basis van 2 personen per kamer

 1. Op eigen gelegenheid, met eigen vervoer, inclusief 14 overnachtingen, ook op heen-/terugreis – vanaf € 1.099,00 *
 2. Geheel verzorgd, meerijden met gedeelde brandstof & tolwegen – vanaf € 1.144,00 
 3. *Bij eigen vervoer zijn tolwegen, vignetten en brandstof voor eigen rekening
 • Toeslag indien overnachten op een eenpersoonskamer gewenst is; € 19,50 per nacht*
  • Indien later geboekt kan het zijn dat de goedkope tickets niet meer beschikbaar zijn.
  • Het prijsverschil wordt dan doorberekend.