Healing Piramide-reis (10 dagen)


Evenementgegevens


‘Piramide Healing Reis’ – 10 daagse vliegreis

In samenwerking met Noor Elffers van Noorderlicht Academie organiseren wij van dinsdag 16 t/m donderdag 25 oktober 2018 een ( helende reis naar de piramides in Visoko, Bosnië Herzegovina. Let op: Wanneer je inschrijft voor deze reis, volgt eerst een telefonische of skype-intake met Noor, om de aard van jouw healing en de gewenste doelen te bespreken!

Deze reis zal een specifiek karakter hebben met het thema heling en het zelf genezend vermogen in 7 stappen, volgens de wet van het octaaf, en zal begeleid worden door John Breukels, Alenka Henigman en Noor Elffers. De eerste 3 dagen op locatie zullen in het thema van de heilige 3-eenheid plaats vinden: De piramide van de Zon (mannelijke energie), de piramide van de Maan (vrouwelijke energie) en de piramide van de Bosnische Draak (kundalini energie & creatie)

Het betreft een 10-daagse vliegreis met een directe vlucht van Eurowings vanaf de luchthaven Keulen-Bonn naar Sarajevo en vice versa. Afhankelijk van het definitief aantal deelnemers zullen we overnachten bij Villa Andrea op de Olympische berg Trebevic, of een luxe villa te Visoko die gelegen is tussen de piramide van de Zon en de piramide van de Maan, op basis van logies en ontbijt.

Gedurende deze helende piramide reis zal er regelmatig tijd en ruimte zijn om ‘meditatief’ in verbinding met de natuur en haar spirits te komen en op de bijzondere magische plekken met hoge frequenties de energie te ervaren.  We zullen met elkaar healingcirkels maken om gezamenlijk de energie te kunnen integreren in onze lichamen. Helen gaat gepaard met bewust worden waarom jouw lichaam  ongemakken, pijnen of ziekte creëert. Ook hier zullen we gezamenlijk aandacht aan besteden. Net als zingen in een koor of gezamenlijk mediteren zal het helende werk makkelijker gaan wanneer we dit met elkaar doen. Dit betekend dat we momenten zullen creëren van ‘ieder op zijn eigen wijze’ en momenten van ‘gezamenlijk de krachten bundelen’.

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: We vertrekken met een vroege vlucht vanuit Keulen-Bon en vliegen in 1:40 uur naar Sarajevo. Na aankomst rijden we met onze combi-bus naar de accommodatie waar we inchecken en even de tijd nemen om ons op te frissen. Wij nodigen je uit voor een welkomst-lunch met een traditionele Zelenica bij onze lokale vrienden – 3 generaties: Moeder, dochter en kleindochter – nabij de top van de piramide van de Zon.

Hierna gaan we naar ‘Tunel Ravne’ voor een eerste rondleiding door het ondergrondse labyrint van tunnels, die bijna tot aan de voet van de piramide van de Zon zullen leiden. Tijdens de eerste rondleiding volgt een uitleg over de ontdekking en het schoonmaken van de tunnels, maar ook ervaren we de verhoging van de boviswaarden in de tunnels, bezichtigen we de ‘double layer magalieten’ K1, K2 en K3, de diverse meditatieruimtes en healingchamber en tenslotte het genezende water dat in 2013 werd ontdekt.

 

 

Dag 2: Na het ontbijt starten we de dag met een excursie naar de Tumulus ‘Hram Vratnica’, de ronde stenen tempel die deel uitmaakt van de vallei van de Bosnische piramides. Hierna zullen we me de combi-bus zo hoog mogelijk naar de top van 222 meter hoge piramide van de Zon rijden. Het laatste stuk zullen we ‘in stilte’ te voet doen. Eenmaal op de top van de piramide van de Zon hebben we een fraai uitzicht op de piramide van de Maan, de piramide van de Liefde, de tempel van moeder aarde en de piramide van de Bosnische Draak. Vervolgens is er tijd voor een groepsmeditatie in de kring en krijgt ieder de gelegenheid om in het absolute middelpunt van de piramide het 0-punt te ervaren.  Deze piramide is verbonden met krachtige Yang energie.

We eindigen deze dag met de eerste – van in totaal 7 helende stappen – tijdens een persoonlijke meditatie/creatie in de tunnels van het ondergrondse labyrint (Tunel Ravne)

 

Dag 3: Deze dag zal in het teken staan van de piramide van de Maan, de vrouwelijke Yin energie. Na het ontbijt zullen we eerst een bezoek brengen aan het plateau, ook wel het dak van de piramide genoemd. Daarna zullen we afdalen naar ‘Hladovina Debela kod Dzevde’, een idyllisch gelegen meditatie- en picknickplaats halverwege de piramide. De bijzondere plek ligt exact op het plateau waar zich ook de oorspronkelijke ingang van de maanpiramide bevindt. Hier zullen we ook de gelegenheid hebben om te lunchen.

We eindigen deze dag met de tweede – van in totaal 7 helende stappen – tijdens een persoonlijke meditatie/creatie in de tunnels van het ondergrondse labyrint (Tunel Ravne)

 

Dag 4: Nadat we de voorgaande dagen de piramide van de Zon en de Maan hebben ervaren, gaan we deze dag een bezoek brengen aan de piramide van de Bosnische Draak. Deze piramide is tot voor kort ontoegankelijk geweest, echter één van onze lokale vrienden heeft kans gezien om een bijzondere meditatieplaats te creëren op een plateau, halverwege de piramide. Hier zullen we minimaal één uur in stilte of meditatie doorbrengen om een bijzondere energie te ervaren, voor sommigen een kundalini activatie, voor anderen een belevenis op het 3e oog chakra. Wees open en ontvankelijk en laat je positief verrassen, zonder verwachtingen!

We eindigen deze dag met de derde – van in totaal 7 helende stappen – tijdens een persoonlijke meditatie/creatie in de tunnels van het ondergrondse labyrint (Tunel Ravne)

 

Dag 5: Na de eerste reeks van 3 bijzondere en helende ervaringen op de 3 grootste piramides, gunnen we onszelf een relax-dag. Dat betekent niet dat we helemaal niets gaan doen, want we nemen je mee naar “Kamene Kugle”, een magisch park op ongeveer een uurtje rijden van Visoko dat pas in maart 2016 werd ontdekt. De grootste concentratie van steenbollen vinden we in de directe omgeving van Zavidovici, in een ondiepe vallei aan de rand van het dorp, in een droge bedding van een kreek. Tot nu toe zijn hier vijftien intacte en twintig halve steenbollen gevonden. De afmetingen van de stenen variëren van vijftig centimeter tot drie meter. Archeologen, wetenschappers en spirituele zoekers buigen zich nog steeds over de vraag of deze bolvormige objecten met de hand gemaakt werden door een verloren beschaving of dat deze enorme grote ballen een geschenk waren van Moeder Natuur. Wanneer wij dit Stone Sphere park zelf gaan ervaren, gaan wij gewoon genieten van de energie, de rust en de inzichten.

 

Dag 6: Het is tijd voor onze 4e dag van heling en aangezien ‘liefde’ alles overwint, zetten we deze dag in het thema van de Liefde. We parkeren onze wagen boven aan de Piramide van de Zon, waar we onder begeleiding van Lejla Djurovic een wandeling zullen maken naar de Piramide van… de Liefde! Lejla is een bijzondere (sjamanistische) dame die het voormalig Joegoslavië jaren geleden had achter gelaten en leefde, één met de natuur en met oude stammen in Australië, totdat ze vernam dat er in haar geboorteland piramides waren ontdekt. Na een meditatie op de piramide van de Liefde vragen we Lejla of zij – in verbinding met haar gidsen – alle deelnemers één-voor-één even apart neemt voor een bijzondere ontmoeting. (het 1-op-1 moment met Lejla zal Engelstalig zijn)

We eindigen deze dag met de vierde – van in totaal 7 helende stappen – tijdens een persoonlijke meditatie/creatie in de tunnels van het ondergrondse labyrint (Tunel Ravne)

 

Dag 7: De 7e dag van onze reis zal numerologisch gezien ook weer een bijzondere dag worden: Deze dag zullen we voornamelijk in het Park Ravne 2 doorbrengen. Het Ravne 2 park ligt circa 20 tot 30 meter lager dan de ingang van het ondergrondse labyrint van de tunnels. Ook op dit lagere niveau is vorig jaar weer een nieuwe ingang ontdekt, waar we helaas nog geen toegang kunnen verkrijgen, echter het verklaart dat er niet alleen sprake is van een horizontaal labyrint van tunnels, maar ook verticaal op meerdere niveaus. Verder kunnen we in het park Ravne 2 genieten van diverse labyrinten (met kristallen) die we kunnen lopen. Het park is verder aangelegd met mooie energiepunten en krachtplaatsen die door lichtwerkers van over de gehele wereld zijn aangelegd. Ook treffen we in het park een op de tumulus gelijkende kleinere ronde heuvel die nog niet door archeologen is onderzocht, echter… Een team van Servische onderzoekers heeft met speciale apparatuur aurafoto’s gemaakt van de heuvel. De foto’s met de vastgelegde kleurrijke energie zijn te bewonderen voor de visueel ingestelde bezoeker, terwijl de sensitieve bezoeker ook direct erkent dat we hier met een bijzonder object te maken hebben.

We eindigen deze dag met de vijfde – van in totaal 7 helende stappen – tijdens een persoonlijke meditatie/creatie in de tunnels van het ondergrondse labyrint (Tunel Ravne)

 

Dag 8: doen we een uitstap naar het oude stadscentrum van Sarajevo, met als hoogtepunt het oudste orthodoxe kerkje van de Balkan, gewijd aan de Aartsengelen Michaël en Gabriël. De energie en de sfeer die we in dit kerkje gaan ervaren is magisch! Deze kerk wordt voor het eerst genoemd en beschreven in de Ottomaanse periode, specifiek 1539, echter de eerste fundamenten, de oude geschriften en ornamenten wijzen erop dat het kerkje al 300 jaar daarvoor, in de 12e eeuw gebouwd moet zijn. Juist deze oude energie is zeer goed voelbaar en dat maakt een bezoek aan deze kerk zo bijzonder. Indien het niet te druk is in het kerkje nemen we even een moment om in het centrum van de stenen mozaïek cirkel op de vloer te gaan staan. Wat je dan ervaart mag je geheel zelf invullen… Laat ’t maar gebeuren!

Na de ervaring in het kerkje gaan we naar het 200 meter verderop gelegen Bascarsija, de oude ambachtsliedenwijk van Sarajevo. Het is een bijzondere ervaring om door het oude stadscentrum Bašcaršija te lopen. Overdag het getik van de metalen hamertjes op sieraden en souvenirs die in deze oude ambachtslieden-wijk gemaakt worden en ’s avonds de geur van verse Cevapi en andere verse etenswaren. Dit deel van Sarajevo stamt uit de Ottomaanse tijd, is geheel autovrij en heeft prachtige oude bouwwerken zoals de Gazi Husrev Beg Moskee.

Na een lunch op één van de terrassen in Sarajevo rijden we terug naar Visoko. We eindigen deze dag met de zesde – van in totaal 7 helende stappen – tijdens een persoonlijke een meditatie/creatie in de tunnels van het ondergrondse labyrint (Tunel Ravne)

 

Dag 9: Aan het einde van onze reis zullen we een uitstap maken naar Foinica, met een bezoek aan Vranica en het Prokoško meer. Dicht bij de bron van de gelijknamige rivier ligt het dorpje Fojnica. In de middeleeuwen en de vroeg-Osmaanse tijd was het een belangrijke plaats en het centrum van het katholicisme. Het franciscanenklooster van de Heilige Geest (Sv. Duh) staat op een heuvel boven het plaatsje. Het bijbehorende museum heeft duizenden boeken en manuscripten. Het belangrijkste stuk is Ahdnama, een decreet van sultan Mehmed Fatiha waarin de godsdienstvrijheid van de katholieken van Bosnië-Herzegovina wordt gegarandeerd. De plaats staat ook bekend als kuuroord. Vanuit het dorp rijden we naar het Prokoško meer. Aan het Prokoško meer, waarin een bijzonder soort salamander leeft ligt een nederzetting van herders, die alleen in de zomer bewoond is. De oevers zijn populair bij picknickers en vissers en vormen een perfecte ondergrond om een tent op te zetten. Het meer is een goed uitgangspunt om te wandelen in het Vranica-massief. De 2100 meter hoge top Locika is ongeveer een uur klimmen, eerst door grasland en daarna door een rotsachtige omgeving. Vanaf de top kun je bijna heel Midden-Bosnië overzien.

We eindigen deze dag met de zevende, en dus de laatste van in de 7 helende stappen, tijdens een persoonlijke meditatie/creatie in de tunnels van het ondergrondse labyrint (Tunel Ravne)

Hierna zullen we alvast een begin maken met het inpakken van onze koffers en tassen, waarna we ons zullen opmaken voor een afscheidsdiner, indien mogelijk met ‘live muziek’

 

Dag 10:  Na ons ontbijt en desgewenst nog een laatste meditatie zullen we in de groep deze reis gaan evalueren. Wat dient jou niet langer? Wat wil je achterlaten? Geef alles aan het water of het vuur wat niet langer wenselijk voor je is! …belangrijker nog; Wat neem je als mooiste geschenk mee naar huis? We delen, zo dat wenselijk is, onze ervaringen en bewustwordingsmomenten.

Hierna vertrekken we richting de luchthaven van Sarajevo om in te checken voor onze laatste reisdag, terug naar huis, als de nieuw herboren ziel met mooie inzichten en herinneringen.

Persoonlijke Begeleiding & Reisleiding:

Noor Elffers van Noorderlicht Academie staat in deze reis klaar voor de persoonlijke begeleiding en het healingprogramma.

Door middel van het uitgewerkte en bewezen 7-stappen programma, en door enkele meditaties, groepsgesprekken, evaluaties en persoonlijke coaching zal je tijdens deze reis een diepe verandering kunnen ondergaan op zowel fysiek, emotioneel en mentaal gebied.

 

 

John Jagadiël Breukels is in het dagelijks leven personal coach, spiritueel coach en oprichter van zowel Engelentherapie Benelux, Light Miracles en Inspiratiereizen. Met veel passie en dankbaarheid voor Bosnië en Herzegovina leidt hij je naar alle mystieke krachtplaatsen tijdens deze reis.

Alenka Henigman is vooral verbonden met de natuur, echter door haar zachte vrouwelijke energie zal zij tijdens de reis kunnen bijdragen in de Maria Magdalena energie, en de Divine Feminine Coaching… Alenka spreekt Sloveens, Kroatisch, Bosnisch en Engels, dus alle wensen met betrekking tot dieet, voeding en allergieën kunnen worden vertaald

In de Piramide Healing-reis is inbegrepen:

  • Vliegtickets (basis, alleen handbagage) van Keulen-Bonn naar Sarajevo en vice versa. De meerprijs voor een ‘smart-ticket’, met gereserveerde zitplaatse en 23 kg ruimbagage bedraagt voor de heen- en terugreis 48,- euro per vlucht, ofwel 96,- euro indien je zowel heen- als terug met ruimbagage wilt vliegen. (Wij raden je aan dit te doen)
  • Overnachtingen, 9x op basis van logies met ontbijt, op een gedeelde 2- of 3 persoonskamer. Er is een beperkte mogelijkheid voor een single-kamer. Je hebt dan een tweepersoonskamer voor single gebruik tegen een meerprijs van 19,50 euro per overnachting
  • Alle excursies, rondleidingen en meditatietickets tijdens de reis.
  • Een welkomst-lunch op de dag van aankomst

Niet inbegrepen zijn de overige maaltijden, gebruik van minibar, overige drankjes en de souvenirs. Bosnië kent een zeer goede traditionele keuken, met veel streekgerechten (biologisch) en uiteraard ook Internationale gerechten. Van de prijs hoef je niet te schrikken: Een uitgebreid diner, inclusief je drankjes of een goed glas wijn is doorgaans mogelijk voor minder dan 10,- euro. Bosnië is gericht op een vlees en vis keuken en kent relatief weinig variatie in de vegetarische schotels. Wat erg lekker is, zijn de gegrilde groente schotels.

 

De totaalprijs voor deze reis, zoals omschreven bedraagt € 1.255,- *

  • Indien geboekt voor 15 augustus, ontvang je 55,- vroegboekkorting
  • Indien geboekt voor 15 juli 2018, krijg je 55,- vroegboekkorting, inclusief ‘smarttickets (normaal à 96,- meerprijs)
  1. Meerprijs smartticket enkele reis, voor 23 kilo ruimbagage is € 48,-
  2. Meerprijs smartticket retour, voor 23 kilo ruimbagage is 96,-
  3. Meerprijs voor overnachten op een single-kamer bedraagt € 19,50 per nacht

Je kunt je via een voorinschrijving aanmelden voor deze reis bij Noor Elffers, Noorderlicht Academie:

 Of via het boekingsformulier onder de blauwe button