INSPIRATIEREIZEN

Ontmoet Buddha & Zorba op de Balkan!

“Wat is een inspiratiereis?”
Inspiratie komt van IN-Spirit; De geest van het hogere spreekt door jou, alsof een zonnestraal naar binnen straalt. Zolang je inspiratie hebt, is er stroom en energie!
Inspiratie komt wanneer je jezelf open stelt. Je zet jezelf er niet meer tussen, en dat is wat iedere deelnemer op deze mooie Inspiratiereizen mag doen; Ontvangen, genieten, groeien en elkaar inspireren zonder enig oordeel.

Is het een spirituele reis? Nee, we hebben er bewust voor gekozen om het zo niet te benoemen.
Bij aankomst doen we met alle deelnemers een vuurritueel, zodat we elkaar in het hart kunnen ontvangen door onze lagere ego’s bij ‘spirit’ in bewaring te geven en door het vuur alles te laten transformeren wat je tijdens deze bijzondere acht dagen niet nodig hebt. En vanaf dat moment mag een ieder deze reis op zijn of haar eigen manier beleven. We kiezen er dus ook bewust voor om er geen stiltereis van te maken, echter wanneer jij je moment van stilte wilt pakken dan ben je daar vrij in!
Hoewel we groepsreizen organiseren is iedere deelnemer vrij om te zijn! Je bent dus vrij om op ieder moment en op elke bijzondere plek een meditatie voor jezelf te doen. Niets is verplicht en alles kan!

Tijdens de vuurceremonie bij aankomst zetten we als groep de energie in liefde en licht neer, en tijdens de groepsevaluatie bij het afscheid sluiten we als groep weer af door alle mooie momenten mee naar huis te nemen en achter te laten wat niet langer meer wenselijk is.
Afhankelijk van de groep deelnemers kunnen we in overleg een groepsmeditatie doen, maar voel je nooit verplicht. dat werkt niet voor mij, en dat werkt niet voor jou!

Bosnië Herzegovina is een land met eeuwenoude culturen en energieën. Laat ik de piramide van de Zon als voorbeeld nemen; Maar liefst 40.000 Bovis! Nergens op aarde tref je een plek met zo’n hoge lichtenergie. Zowel in de tunnels, alsook op de top van de piramide is het er gewoon, dus daar hoeven we niets voor te doen. Echter, wil een deelnemer van zijn/haar moment genieten door jezelf in stilte terug te trekken, dan kan dat! Willen de deelnemers in deze energie een groepsmeditatie? Ook dat kan; laat het maar komen zoals het komt, alles is goed! Zoals gezegd: Inspiratie komt wanneer je jezelf open stelt. Wees open en ontvankelijk om alle mooie momenten op jouw eigen wijze te ontvangen, zonder verwachtingen en oordelen van ons lagere zelf.

Vergeet echter niet te genieten van al dit moois, of zoals ik het zelf zou willen benoemen;
“Laat zowel de Buddha (de spirituele) en de Zorba (de levensgenieter) in jezelf tot uiting komen.”
Een betere plaats als het gastvrije Bosnië Herzegovina zou ik niet kunnen bedenken.

Onze taak als initiatiefnemer, gids en organisatie is ervoor te zorgen dat alles tot in de puntjes is geregeld; van vliegtickets tot hotelbedden, van faciliteiten tot het veilig heen en weer brengen van en naar alle mooie, maar veelal verscholen natuurschoon en krachtplaatsen, en natuurlijk geniet ik vooral als jij het naar je zin hebt!
Ik heet je van harte welkom, ofwel op z’n Bosnisch; Dobrodošli
John Breukels